gradsko_vijece714_malaPrijedlog odluke o prihvaćanju Javno privatnog partnerstva projekta „Varaždinska županija i Grad Varaždin – škole“ bio je glavna točka rasprave na 7. custodia samsung galaxy a5 2016 silicone Coque pour Huawei sjednici Gradskog vijeća Grada Novog Marofa. custodia s7 edge samsung full body offre coque huawei U sklopu ovog projekta obuhvaćena je izgradnja, rekonstrukcija i dogradnja školskih zgrada u sportskih dvorana županijskih osnovnih škola i to: OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, OŠ Novi Marof – Područna škola Ključ, OŠ Vladimira nazora u Svetom Iliji i OŠ Martijanec.

Dakle, radi se o javnom privatnom partnerstvu, a ono što je gradske vijećnike interesiralo je model financiranja i izdvajanje iz gradskog proračuna.
Kako je u uvodu objasnio gradonačelnik Darko Hrenić, za izgradnju područne škole Ključ, 55% financira se iz državnog proračuna, 35% iz proračuna Županije a 10 % sredstava treba osigurati Grad Novi Marof. galaxy s5 neo custodia Coque huawei pas cher To bi bilo 400 000 kuna godišnje kroz period od 25 godina, što bi iznosilo nešto više od 9 milijuna kuna.
Nova škola imala bi 3 300 kvadratnih metara, a sportska dvorana bila bi veličine 780 kvadratnih metara.
Za sada ne postoji drugi model financiranja pomoću kojeg bi se izgradila nova škola s dvoranom, a gradski proračun može podnijeti ovakvo zaduživanje.
O izgradnji buduće škole govorila je i predsjednica kluba vijećnika HNS-a, SDP-a, HSU-a, HSS-a i Laburista, Draga Bitar koja je naglasila kako Novi Marof jedini nema jednosmjensku nastavu, a cilj je da djeci bude bolje. custodia galaxy tab a 2016 sm t285 coque huawei pas cher Svi mi koji smo dizali kredite znamo koliko košta njihovo vraćanje, istaknula je Bitar.
Projekt izgradnje podržao je i Boris Ravić i iznio mišljenje novomarofskih laburista da nema demografske podloge za izgradnju škole, a ne vidi se ni ekonomska opravdanost projekta. custodia samsung plus coque iphone Također, upitna je transparentnost, javnost ugovora, stoga ne može podržati odluku o gradnji škola javnim privatnim partnerstvom, jer je u pitanju veliki novac.
Slično razmišljanje imao je i Siniša Jenkač, koji je istaknuo da je HDZ za izgradnju škole u Oštricama, ali je protiv modela javno privatnog partnerstva, jer bi konačna cijena mogla biti 97 milijuna kuna s otplatom od 25 godina.