Nakon početnog, probnog, rada,Radio Novi Marof službeno je krenuo s emitiranjem  programa 23. srpnja 1972. godine. “Ovdje Radio Novi Marof” moglo se čuti na početku svakog emitiranja programa, a te davne 1972. godine bilo je to, za današnje pojmove, prilično skromno. Srijeda, subota, nedjelja- bili su dani kada je na nekoliko sati uključen odašiljač i tada se moglo čuti što se događa na području tadašnje Općine Novi Marof. Uz vijesti, emitirane su glazbene emisije, a najpopularnija je bila “Emisija želja i čestitaka”

Kako su prolazile godine, mijenjao se i program Radija, povećavao broj sati dnevnog emitiranja, ali i broj dana emitiranja u tjednu. Također, povećavao se broj onih koji su sudjelovali u kreiranju programa.

Danas na frekvenciji 97,5 Mhz  može se slušati program 24 sata, a  stalno je zaposleno  sedmero djelatnika. U programu su zastupljene različite emisije kojima se nastoji zadovoljiti interes i potrebe  naših slušatelja, od informativnih, edukativnih, športskih i glazbenih.

Osim na području Grada Novog Marofa, Radio Novi Marof ima svoje slušatelje na području Grada Varaždinskih Toplica i općina Ljubešćica i Breznički Hum.