Antunovo v Marofu – obilježen blagdan sv. Antuna Padovanskog

Objavljeno 13. 06. 2019.Svetim misama, blagoslovom djece i ljiljana te procesijom kroz grad u četvrtak je obilježen blagdan svetog Antuna Padovanskog. Manifestacija „Antunovo v Marofu“, program obilježavanja Dana Grada Novog Marofa, traje cijeli lipanj.

Uz brojne Novomarofčane, u vjerskom dijelu obilježavanja Dana Novog Marofa, sudjelovao je i gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Unazad nekoliko godina župa i samostan organiziraju, a mi sudjelujemo u procesiji s kipom svetog Antuna Padovanskog kroz ulice Novog Marofa. Svečana misa okuplja svećenike iz župa varaždinskog dekanata i brojne građane te je centralni vjerski događaj. Mogu reći da sam zadovoljan suradnjom sa svećenicima i župama na području grada. Imamo dobru komunikaciju, koja može biti samo još bolja, a vidljiv dokaz je i ovo današnje događanje – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Nakon mise, blagoslova i procesije na blagdan svetog Antuna Padovanskog, program „Antunova v Marofu“ bit će nastavljen svjetovnim sadržajima do kraja lipnja do kada se mještanima, ali i gostima u Novom Marofu nudi niz različitih manifestacija.

Prve će biti već u subotu, 15. lipnja. Najprije će PD Grebengrad i Udruga specijalne jedinice policije PU varaždinske Roda organizirati šetnju „Grebengrad-Čevo“ za planinare i neplaninare, djecu, mladež i ostale zainteresirane koji gaje tradiciju zdravog življenja kroz boravak u prirodi. Okupljanje je predviđeno za 10 sati ispred ugostiteljskog objekta „Brk“ u Podevčevu, a sve koji prođu stazu u planinarskom domu na Grebengradu čeka ručak u 14 sati.

U 10 sati Udruga Magda i Luisa organizira radionicu za djecu u Gradskoj knjižnici, dok će dramsko-scenska radionica u prostorijama KUD-a Marof početi u 15 sati. DVD Novi Marof od 13 sati organizira 21. Kup Grada Novog Marofa, a SK Termika od 14 sati tradicionalno gađanje puškom i pištoljem u Možđencu.

Obilježavanje Dana Grada Novog Marofa nastavlja se za vikend od 21. do 23. lipnja kada će se održati „Old School or no School“ festival. U subotu, 22 .lipnja, održat će se međunarodni streličarski turnir „Vitez grebengradski“. Početak turnira u Sportskom parku u Novom Marofu je u 10 sati. U nedjelju, 23. lipnja, Gradska knjižnica, dramska grupa Videki i Udruga Magda i Luisa organiziraju „Vilinsko igrišće“ kod zvonika u Kamenoj Gorici, predstavljanje povijesti i običaja novomarofskog kraja. Početak je u 19 sati.

„Antunovo v Marofu“ završava u subotu, 29. lipnja, kada Udruga Mladi za Marof od 10 sati organizira 14. biciklijadu „Šic na bic“, koja je postala jedna od najpopularnijih na ovim područjima. Posljednji program bit će „Petrovo u Oštricama“, od 16.30 sati, sa svetom misom i otvorenjem Tominove hiže te izložbom rukotvorina Udruge žena Oreh.

Voditeljica Turističke zajednice Novog Marofa, Renata Horvatić, ističe da su iznimno zadovoljni odazivom na dosadašnje programe manifestacije.

– Udarni vikend „Antunova v Marofu“ bio je odlično posjećen, uz prekrasno vrijeme. Na svim lokacijama na kojima su se odvijali programi bilo je puno ljudi i to nam je povratna informacija da je proširenje manifestacije na više pozicija bilo jako dobro. Kako obilježavanje Dana Grada Novog Marofa traje tijekom cijelog lipnja, pozivam sugrađane i goste da nam se pridruže i na programima koji tek predstoje – pozvala je Horvatić.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM