Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno 05. 08. 2018.

Dan zahvalnosti

Uoči 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, predstavnici Grada Novog Marofa predvođeni gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, u petak, 3. kolovoza, odali su počast svim poginulim i nestalim braniteljima, položivši vijenac i zapalivši svijeće kod spomen križa u Novom Marofu.

– Svake godine obilježavamo 5. kolovoza koji je velik dan za Hrvatsku, jer upravo je tada oslobođeno gotovo 20 posto hrvatskog teritorija. Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća i ovoga smo se puta prisjetili branitelja s područja bivše općine Novi Marof koji su proistekli iz 3. bojne 104. brigade i kasnije bili pripadnici brigada koje su oslobađale okupirani teritorij, našu Hrvatsku. Ovakva su obilježavanja iznimno važna za pokoljenja koja dolaze jer, citirat ću, „narod koji ne cijeni svoju prošlost nema nikakve budućnosti“ – izjavio je gradonačelnik Jenkač.

Podsjetio je i kako je nedavno, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, donijeta odluka da se 19. rujna obilježava kao Dan branitelja Novog Marofa.

– Riječ je o datumu kad je oslobođeno vojno skladište na Banjščini, a znamo da je osvajanje tog skladišta donijelo znatnu količinu teškog naoružanja hrvatskoj vojsci i značajno ju ojačalo, stoga smo upravo taj datum odabrali kao dan naših novomarofskih branitelja – kazao je Jenkač.

Uz gradonačelnika Jenkača, svijeće su zapalili potpredsjednik i vijećnici Gradskog vijeća te predstavnici Policijske postaje Novi Marof i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM