Evergreen 54+

Objavljeno 24. 07. 2018.

Evergreen 54+

Pučko otvoreno učilište Novi Marof u suradnji s Gradom Novim Marofom prijavilo je i dobilo bespovratna sredstva u iznosu od 592.539,66 kn za projekt “Evergreen 54+” u sklopu financiranja “Umjetnost i kultra 54+” za osobe starije od 54 godine.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava u okviru Poziva iznosi 20 milijuna kuna, od toga je 85 % sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Za financiranje je odabrano ukupno 40 projekta koji je proveden u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima, a među tih 40 projekata našao se i projekt Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof.

Cilj projekta je poticati aktivnosti u području umjetnosti i kulture koje doprinose poboljšanju socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine te njihovoj aktivaciji, nediskriminaciji, dostojanstvu i većoj uključenosti u društvo kao i usmjerenje na podizanje razine vidljivosti i pozitivne percepcije navedene skupine u društvu općenito. Osvješćivanjem javnosti o važnosti uključivanja osoba starijih od 54 godine u društveni život, kao i osnaživanjem te skupine stanovništva, ostvarit će se preduvjeti za unaprjeđenje njihova položaja u široj zajednici.

Budući da je najveći razlog neuključivanja osoba starijih od 54 godine u kulturni život zajednice financijske prirode, ovim projektom pruža se prilika  aktivnog sudjelovanja u zajednici i socijalna uključenost u društveni život grada Novog Marofa i Varaždinske županije

Aktivnosti projekta „Evergreen 54+“ zamišljene su u vidu kreiranja novih sadržaja za osobe 54+ u sklopu sljedećih radionica – radionica pisanja i snimanja priča, dramsko-plesna radionica, formiranje zbora  orkestra te realizacija kreiranih sadržaja i njihova javna produkcija u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ Novi Marof, u Domu za starije i nemoćne u Varaždinu i Ivancu,a sve radionice odvijat će se u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ Novi Marof.

S tom svrhom u ponedjeljak 23.7.2018. u Muzeju Mimara u Zagrebu ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan, uspješnim prijaviteljima dodijelili su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu „Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura 54+“.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM