I ove godine lijep poklon Novomarofčanima za Valentinov – koncert klapa

Objavljeno 16. 02. 2020.I ove godine, u subotu, 15. veljače, dvorana Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ ponovo je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Naravno, održan je tradicionalni koncert „Valentinovo uz klape“ u Novom Marofu.

 

Tradicionalni koncert organiziraju Kulturno-umjetničko društvo Marof i njegova sekcija Klapa Marof. A Valentinovo su ove godine Novomarofčanima uljepšali Klape Dingač Pelješac, Klapa Koprivnica ŽVS Allegre Varaždin i Trio KaMaKo Breznički Hum i domaćini – Ženska vokalna skupina Zipka i Klapa Marof.

 

Koncert „Valentinovo uz klape“ organiziran je uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof i Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ te uz pokroviteljstvo Grada Novog Marofa i Turističke zajednice Grada Novog Marofa. U još jednom kvalitetnom novomarofskom kulturnom događanju uživao je i gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je koncert pratio u društvu predsjednika KUD-a Marof, Dragutina Košćaka.

 

– Valentinovo uz klape je prekrasan događaj, tradicionalno druženje glazbenika i publike u organizaciji KUD-a Marof. Pozivaju naše poznate klapske pjevače, klape, pa i one manje poznate, svoje prijatelje, i povodom Valentinova daruju nam jedan prekrasan koncert. Uz sve ostale događaje, ovaj koncerz obogaćuje kulturne sadržaje grada Novog Marofa – rekao je gradonačelnik Jenkač.

 

Košćak je istaknuo da su klapski koncerti uz Valentinovo u Novom Marofu uvijek dobro prihvaćeni.

 

– Dvoran je uvijek puna i izvođači nagrađeni pljeskom zadovoljnih gledatelja u lijepoj atmosferi. Naši gosti, Klapa Dingač, s nama su bili treći put. Do sada smo imali desetke klapa, od Svetog Jurja HRM-a, Kampanela, Motovuna… Uvijek pozovemo nekog iz primorskog i dalmatinskog pojasa, ali i kontinentalne. Tu se rode i prijateljski odnosi. Svake godine su drugi gosti pa se nakon nekoliko godina ponove – kazao je predsjednik KUD-a Marof koji je podsjetio da ove godine slave 40 godina djelovanja.

 

4. i 5. travnja KUD Marof bit će domaćin županijske smotre kazališnih amatera, sa sudjelovanjem 11 skupina, među kojima će biti i njihova dramska družina Videki. Za Dan grada, Antunovo u Marofu, organizirat će 13. i 14. lipnja 19. folklorni festival. Pred kraj godine planiraju centralni slavljenički koncert svih sekcija, folkloraša, tamburaša, djece, veterana, dramskih amatera, vokalne skupine. Pripremaju i monografiju, izložbu i dodjelu priznanja. KUD Marof i sekcije godišnje imaju do 35 nastupa u Hrvatskoj i Inozemstvu, a u radu ih redovno podržava Grad Novi Marof.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM