KUD-ovi sjajnim nastupima oduševili na prvom izdanju “Topličke folklorijade”

Objavljeno 10. 06. 2018.

Toplička folklorijada

Kulturno umjetničko društvo „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica bilo je domaćin prve „Topličke folklorijade“, festivala kulturne i tradicijske baštine.

Naime, kako bi od zaborava sačuvali kulturno nasljeđe te ga prezentirali svojim sugrađanima i brojnim gostima, članovi KUD-a „Toplice“ odlučili su se za organizaciju ove manifestacije za koju vjeruju da će postati tradicionalna. Na premijernom izdanju „Topličke folklorijade“ osim domaćina predstavili su se i članovi KUD-a „Donji Vidovec“ iz Donjeg Vidovca, KUD-a „Hrvatskih željezničara“ iz Varaždina te KUD-a „Preporod“ iz Dugog Sela.

Manifestacija je započela mimohodom društava kroz Toplice, a povorka članova u narodnim nošnjama i u pratnji tamburaških sastava, kretala se od Osnovne škole „Antuna i Ivana Kukuljevića“, zatim ulicama kneza Trpimira i kralja Tomislava sve do crkve sv. Martina. Tamo je sudionike Folklorijade blagoslovio župnik Stjepan Mostečak, nakon čega je uslijedio bogati program na pozornici na Trgu Republike Hrvatske.

– Prostor Varaždinskih Toplica bogat je vrijednom kulturnom i tradicijskom baštinom. Vjerujemo kako smo prvim izdanjem Folklorijade uspjeli posjetiteljima prenijeti jedan dio tog bogatstva. Zanimanje publike i gostujućih KUD-ova jamstvo su da ovaj festival može postati tradicionalna manifestacija Grada Varaždinskih Toplica, koja će doprinijeti i povećanju kvalitete turističke ponude – poručili su organizatori.

Fotografije: Damir MrvčićSviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

  Najčitanije
  Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
  Radio Novi Marof Uživo

  Pon-Pet od 09:00

  PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

  Svaki dan u 12:00

  INFORMATIVNI PROGRAM

  SVAKI DAN 0-24

  GLAZBENI PROGRAM