Mlada misa u crkvi u Remetincu

Objavljeno 24. 06. 2019.U nedjelju je župna crkva Blažene Djevice Marije Kraljice svete Krunice u Remetincu bila premala da primi sve vjernike koji su htjeli nazočiti mladoj misi Andrije Kopjara. Poznata po tome što je dala najveći broj svećenika u Hrvatskoj, remetinečka župa Kraljice svete Krunice, koju vodi župnik Josip Pavlek, dobila je novog svećenika.

Andrija Kopjar rođen je 1994. godine, đakonski praktikum imao je u župi Đurđevac, a za svećenika je zaređen 15. lipnja u Varaždinu, gdje ga je uz još četvoricu đakona zaredio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Na kraju mlade mise, kojoj je nazočilo mnoštvo ljudi među kojima su bili roditelji, rodbina, prijatelji i župljani iz Remetinca, Kopjar je okupljenim vjernicima udijelio svoj mladomisnički blagoslov.

Među brojnim vjernicima na mladoj je misi bio i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač. Ističe vrlo dobre odnose gradske uprave i vjerskih zajednica na području Grada Novog Marofa, kako u području djelovanja Katoličke crkve tako i šire u društvenom životu zajednice. Jenkač podsjeća da se ti dobri odnosi vide upravo u Remetincu, mjestu koje je postalo svojevrsni brend sa svojom vjersko-svjetovnom manifestacijom „Ćiselko prošćenje v Remetincu“, spajajući crkvu koja je prvi put u pisanom dokumentu spomenuta prije 552 godine te KUD Remetinec i Turističku zajednicu grada Novog Marofa, organizatore kulturno-zabavnih događanja. Ove će godine, prvog vikenda u listopadu, manifestacija biti organizirana jubilarni, 20. put.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM