Obnova Dječjeg vrtića Novi Marof

Objavljeno 18. 07. 2018.U Gradu Novom Marofu nastavlja se dobra praksa prijave i dobivanja financijskih sredstava različitih ministarstava za gradske projekte. Tako je u utorak, 17. srpnja gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač, s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadom Murganić potpisao ugovor vrijedan 852.563 kune za obnovu Dječjeg vrtića Novi Marof.

Ministarstvo je raspisalo Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini. Gradu Novom Marofu za obnovu Dječjeg vrtića odobreno su 852.563 kune.

„Obnova Dječjeg vrtića Novi Marof obuhvaća novu ovojnicu, fasadu, prozore, energetski učinkovitu rasvjetu, spuštene stropove, solarne panele na krovu, a također i izgradnju novog igrališta. Vrijednost ukupne obnove procijenjena je na 2,4 milijuna kuna. Zahvaljujem Ministarstvu za demografiju na pomoći, a još jednom i Vladi s premijerom Plenkovićem te ostalim ministarstvima na svim sredstvima koja s državne razine dolaze u Novi Marof, za projekte koje znamo vrlo dobro pripremiti“, izjavio je gradonačelnik Jenkač nakon potpisivanja ugovora.

U Dječjem vrtiću Novi Marof više je od 160 djece, a da bi uvjeti za njihov boravak, ali i rad zaposlenika, bili primjereni, Grad se priprema za dodatno ulaganje vlastitih 1,6 milijuna kuna, kako bi bila osigurana sredstva za obnovu vrtića.

„To je ulaganje u našu budućnost, u našu djecu. Vrtić je izgrađen 2001. godine i slijedi mu obnova. Također, slijedi mu i dogradnja jer smo za to iz Programa ruralnog razvoja osigurali 6,7 milijuna kuna. Time bi osigurali mjesto za još stotinu djece u našem vrtiću i imali primjerene uvjete i kapacitete za sljedećih 10 do 15 godina“, dodao je gradonačelnik Jenkač, koji je podsjetio da se investicije koje u Novi Marof stižu s nacionalne razine mjere u desecima milijuna kuna – od obnove objekata osnovne i srednje škole, preko gradnje novog objekta Centra za socijalnu skrb te ulaganja u dječji vrtić do cestovne infrastrukture.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM