Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Marofa

Objavljeno 01. 02. 2019.Vijećnici su prihvatili Izmjene i dopune Statuta Grada Novog Marofa, a njima se ukidaju mjesni odbori koji su postojali do sada.

Kako je pojasnio gradonačelnik Jenkač, na području Grada postoji 30 mjesnih odbora, a neki od njih obuhvaćaju vrlo mali broj stanovnika i nisu funkcionalni, dok neki, koji obuhvaćaju i nekoliko naselja,imaju problema u rješavanju mjesnih problema i potreba građana. Kako je izneseno, kod jednog dijela mjesnih odbora, već u prvoj polovici mandata, bila je prisutna nedovoljna aktivnost, a tu je onda morao reagirati Grad, dok su u drugim slučajevima mjesni odbori izlazili iz okvira utvrđenog djelokruga djelovanja zadirući pojedinim aktivnostima ili odlukama u samoupravni djelokrug Grada.

Tako je mišljenje da se isti ili bolji rezultati u obavljanju i rješavanju lokalnih poslova, koji su od neposrednog utjecaja na život i rad građana Grada Novog Marofa, mogu polučiti uz znatno manje troškove direktnim obraćanjem sugrađana upravnim tijelima Grada, članovima Gradskog vijeća i gradonačelniku.

Statut je i nadalje sadržavao odredbe kojima se regulira postupak davanja inicijative i prijedloga za osnivanje mjesnog odbora, odnosno gradskog kotara ili gradske četvrti, kao posebnog oblika mjesne samouprave.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM