Podjela naknada roditeljima novorođene djece

Objavljeno 07. 12. 2019.Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, u subotu je upriličio primanje i podjelu naknada za roditelje novorođene djece s novomarofskog područja. Riječ je o četvrtoj ovogodišnjoj podjeli, a naknade su uručene roditeljima 32-oje mališana, uz napomenu da je jednoj od obitelji mališan rođen ove godine peto, a dvjema obiteljima već šesto dijete.
Za naknade novorođenima Grad Novi Marof ove je godine ukupno izdvojio čak 205 tisuća kuna.

„Roditeljima naših novorođenih pomažemo sa simboličnim iznosom od tisuću kuna za prvo te po još tisuću kuna za svako sljedeće dijete. Nije to ogromna financijska pomoć, ali itekako dobro dođe u prvim trenucima roditeljstva. Zadovoljstvo su mi ovakva događanja, ovakve „slatke obaveze”, a posebno me raduje što je vidljivo da se smanjio pad broja novorođenih. Cijela ta kampanja koju svi zajedno provodimo, od državnog do lokalnog nivoa, dala je rezultate, rađa se sve više djece, a mene kao gradonačelnika Novog Marofa iznimno veseli da je tako i na našem području”, istaknuo je Jenkač.

Gradonačelnik je podsjetio da Grad Novi Marof mnogo izdvaja za projekte vezane upravo uz svoje najmlađe stanovnike – od ulaganja u obnovu, odnosno izgradnju dječjih vrtića, investicija u osnovnu i srednju školu, do stipendija za srednjoškolce i studente.

„Financijski gledano, to je više od 5,5 milijuna kuna. Pratimo naše najmlađe od njihova rođenja, preko vrtića i osnovnoškolskog te srednjoškolskog obrazovanja, sve do završetka studiranja, a tu je i jednokratna financijska pomoć onim studentima koji se posebno ističu i odlaze, primjerice, na međunarodne simpozije. Sve su to prepoznali i portal Gradonačelnik.hr i Jutarnji list koji svake godine nagrađuju najuspješnije gradove. Već smo treću godinu zaredom među top gradovima srednje veličine na što smo vrlo ponosni jer to je dokaz da dobro radimo i brinemo o našim mladim generacijama”, naglasio je gradonačelnik Jenkač te zaključio:

„Takva su ulaganja najbolja i najvažnija jer ako nemate kvalitetnih ljudi, ako ne gradite zajednicu, uzalud vam svi asfalti i prostori u koje ulažete. U infrastrukturu, naravno, treba ulagati, ali ne smiju se zapostaviti ljudi, kultura i društvo.”Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM