Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novog Marofa o izdavanju propusnica

Objavljeno 23. 03. 2020.Sukladno danas donesenoj Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, obavještavamo građane da je Stožer civilne zaštite Grada Novog Marofa zadužen za izdavanje Propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novog Marofa Ivan Tuk obavještava da će Stožer u narednom vremenu uz svoje ostale aktivnosti, izdavati i Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.

  • Propusnica nije potrebna za nužno kretanje na području Grada Novog Marofa već isključivo za kretanje izvan granica Grada Novog Marofa. Građani koji imaju opravdani razlog, a koji je sukladno spomenutoj Odluci definiran kao „Vitalni obiteljski razlog, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština“, izdavanje  Propusnice mogu zatražiti svakog radnog dana od 8 do 12 sati u prostorijama Grada  Novog Marofa  uvažavajući pritom stroge mjere socijalne distanciranosti. Propusnice možete zatražiti  i podnošenjem on-line zahtjeva koji se nalazi na Internet stranici Grada Novog Marofa na slijedeće e-mail adrese: jurica.plantak@novi-marof.hr; branko.gecek@novi-marof.hr.

Također, važno je imati na umu da Propusnicu ne mogu zatražiti osobe s izračenom mjerom samoizolacije, a svako kršenje ove mjere bit će evidentirano i sankcionirano. Svako kršenje ove mjere podložno je sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.  Iz Stožera civilne zaštite upozoravaju i mole građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Građani koji su zaposleni izvan područja Grada Novog Marofa svoje propusnice za dolazak na radna mjesta mogu ishoditi od svojih poslodavaca koji za njih izdaju njihovi poslodavci. Također, poslodavci s područja Grada Novog Marofa dužni su obavijestiti Stožer civilne zaštite Grada Novog Marofa o izdanim propusnicama za svoje zaposlenike.

Građani koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, Propusnice izdaje liječnik obiteljske medicine.

Stožer civilne zaštite Grada Novog Marofa Propusnice izdaje jedino ukoliko se radi o vitalnom obiteljskom razlogu, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osoba ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Za druge razloge Stožer ne izdaje Propusnice.

Zahtjev za izdavanje propusnice mora sadržavati:

IME I PREZIME, ADRESU I OIB GRAĐANA

RAZLOG IZDAVANJA

VRIJEME KORIŠTENJA (od-do):

Provedbu i nadzor dosad donesenih odluka i mjera, kao i Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožer će na području Grada Novog Marofa provoditi  uz policijske službenike i operativne snage civilne zaštite (vatrogasci i HGSS) do njezinog ukidanja.

Sve potrebe informacije vezane za  funkcioniranje rada i života u novonastalim okolnostima građani mogu saznati na internetskim stranicama Grada Novog Marofa kao i na kontakte mob: 098/9766 269 i 091/5581 450 .

Preuzmi Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novog Marofa ovdje.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM