Pripremaju se projekti u Makojišću Gornjem, Strmcu i Novom Marofu

Objavljeno 26. 04. 2019.Uz projekte koji su u tijeku, poput primjerice obnove društvenih domova, Grad Novi Marof priprema nove projekte koje će prijavljivati na raspoložive natječaje.

Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, najavio je po dva projekta u Makojišću Gornjem i Novom Marofu.

„Sljedeći je projekt doma u Makojišću Gornjem kojeg ćemo kandidirati na natječaj LAG-a na koji ćemo se moći prijaviti kao jedinica lokalne samouprave, ali i netko s područja JLS-a, na dva natječaja. Grad će, kao lokalna samouprava, pripremiti projekt obnove društvenog doma u Makojišću Gornjem, a naša komunalna tvrtka Novokom je pripremila projekt, s građevinskom dozvolom, uređenja nadstrešnice na tržnici u Novom Marofu“, rekao je Jenkač i dodao da su druga dva projekta sportske infrastrukture.

„Sljedeći natječaj koji je trenutno vani, a na koji ćemo se javiti, natječaj je Središnjeg državnog ureda za sport, natječaj za klubove i lokalnu samoupravu. Radi se o poboljšanju uvjeta za sport, sportaše i sportske aktivnosti. Fokus nam je bavljenje sportom, uključivanje djece u sport. Prijavit ćemo dva projekta, jedan je uređenje malonogometnog igrališta u Makojišću Gornjem, a drugi uređenje dijela centralnog nogometnog igrališta u Novom Marofu“, kazao je gradonačelnik Novog Marofa.

Središnji državni ured za sport objavio je javni poziv kojemu je cilj približavanje sporta građanima, animiranja djece i mladih za bavljenje sportom te ulaganja sredstava iz državnog proračuna u nabavku sportske opreme te opremanje, rekonstrukciju i izgradnju sportske infrastrukture, kako postojeće tako i planirane.

Što se tiče društvenih domova, u tijeku je obnova onih u Sudovcu, Završju i Orehovcu, a uz planove za dom u Makojišću Gornjem, na red će doći i završetak obnove doma u Strmcu. Naime, trenutno se projektira vanjska ovojnica doma na kojem je prije dvije godine uređeno krovište.

„Sad treba završiti projekt s fasadom i određenim popravcima s obzirom da se radi o dograđivanom objektu. Dom u Strmcu je u punom pogonu, dva poslovna subjekta su u najmu, dućan i kafić, tu su i prostor za vatrogasce i prostor za mjesni odbor, za građane. Kad se urede takvi domovi, oni postaju centri zbivanja u tim naseljima“, zaključio je Jenkač.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM