Rad brojnih udruga s područja grada Novog Marofa godišnje se pomaže s više od dva milijuna kuna

Objavljeno 29. 04. 2019.Čak 18 udruga s područja Grada Novog Marofa za provođenje svojih aktivnosti u ovoj godini dobilo je 184,5 tisuća kuna osiguranih u gradskom proračunu.

Riječ je o sredstvima koja su dodijeljena nakon što su se udruge prijavile na javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro, a koje provode udruge na području Grada Novog Marofa. Pristiglo je ukupno 19 prijava, a ugovori su potpisani s predstavnicima njih 18.

– Drago mi je da smo potpisali sporazume o financiranju s udrugama koje ne ulaze u sport, kulturu, vatrogastvo i slično, a riječ je o doista značajnom iznosu. Odlično je što su se udruge organizirale i javile na natječaj, ali je još važnije da sve one programe i projekte koje su prijavile na natječaj i ispoštuju i dokažu da su sredstva koja im je jedinica lokalne samouprave namijenila potrošena za predviđene aktivnosti – istaknuo je nakon potpisivanja gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Ukupno je po ovom natječaju odobreno 184.500 kuna, a najviše sredstava, odnosno 30.000 kuna, dodijeljeno je udruzi Mladi za Marof, za projekt Uključivanje mladih u život lokalne zajednice, Biciklijada „Šic na bic”. Potpora od 18.000 kuna dodijelit će se Udruzi umirovljenika Novi Marof za redovnu djelatnost Udruge, dok je novomarofskom ogranku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije odobreno 17.000 kuna za promicanje istine o Domovinskom ratu te skrb o dragovoljcima i veteranima, kao i o članovima njihovih obitelji. Nadalje, po 15.000 kuna dodijeljeno je udrugama „Sunce” i „Pinta”, a ostale će udruge za svoje programe i projekte dobiti potpore u iznosu od 1.000do 12.000 kuna. Jenkač je pozvao i one udruge koje se ove godine nisu prijavile da to svakako učine iduće godine.

– Podstičem što veći broj udruga da se prijave na natječaj i da ćemo za iduću godinu moći predvidjeti i više sredstava te time potaknuti i druge udruge koje se možda još nisu aktivirale, a onima koje su aktivne još podići razinu kvalitete poslovanja i europski programski pristup financiranju – rekao je Jenkač.

Ovogodišnji je natječaj bio raspisan samo za one udruge koje nisu bile pokrivene programima javnih potreba za kulturu i sport te vatrogastvo. Što se tiče aktivnosti na tom području u proračunu Grada Novog Marofa osigurana su sredstva za njihov rad u milijunskim iznosima. Tako je samo u prošloj godini rad Vatrogasne zajednice pomognut dotacijama u iznosu od 825 tisuća kuna dok je za novomarofski sport, odnosno klubove, osigurano 565 tisuća kuna.

– Kada sredstvima koje smo osigurali za naše vatrogasce i sportaše dodamo još gotovo 600 tisuća kuna za ostale udruge dolazimo do iznosa od gotovo dva milijuna kuna koliko je bilo dano svim našim udrugama za njihove brojne aktivnosti – zaključio je gradonačelnik Jenkač.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM