Sjednica Gradskog vijeća – izmjene i dopune proračuna / Dan branitelja Grada Novog Marofa

Objavljeno 26. 07. 2018.

Gradsko vijeće Novog Marofa

Zbog najavljenih novih projekata i investicija koje će stići u Novi Marof s nacionalne razine, Gradsko vijeće na posljednjoj je sjednici, održanoj u srijedu,  donijelo prve ovogodišnje izmjene proračuna, čime je on povećan za gotovo 5,4 milijuna kuna i sada iznosi 76,47 milijuna. Kako je pojasnio gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, podnijeto je više prijava na javne pozive i natječaje, nakon čega su odobrena dodatna sredstva od strane ministarstava i fondova.

Budući da nismo imali planirane sve te projekte prilikom donošenja proračuna, donijeli smo izmjene i dopune proračuna, kako bi sve investicije bile planirane u proračunu. Kao što je vidljivo, proračun je ukupno povećan za 5,39 milijuna kuna – pojasnio je Jenkač.

Najveći dio povećanja odnosi se na dobivena sredstva za energetsku obnovu zgrade novomarofskog dječjeg vrtića. Radi se o iznosu od 3,95 milijuna kuna. Nešto više od pola milijuna kuna povećana je stavka za izgradnju lifta u zgradi u kojoj je gradska uprava, s ciljem povećanja pristupačnosti gradskih službi osobama s invaliditetom. Osigurano je i dodatnih 250 tisuća kuna za uređenje društvenih domova, što znači da je ove godine za tu svrhu u proračunu ukupno osigurano 2,55 milijuna kuna. Također, osigurano je i dodatnih 600 tisuća kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta. Za izgradnju i proširenje javne rasvjete, u proračunu je predviđeno dodatnih 400 tisuća.

Izmjene proračuna dobile su podršku većine u Gradskom vijeću, kao i izvješće o izvršenju proračuna za proteklu godinu. Naime, u prošloj godini ostvareni su prihodi  od 20,8 milijuna kuna, čime je to jedno od najvećih izvršenja proračuna u posljednjih nekoliko godina.

Izražavam zadovoljstvo ovako visokim izvršenjem proračuna što nije bio slučaj unazad više godina, kao i visokim indeksacijama. To je samo potvrda da su projekti, koji su predviđeni proračunom i realizirani – pojasnio je Jenkač te dodao da je velika većina proračunskih stavki realizirana i da grad Novi Marof dugo nije imao ovakvo izvršenje proračuna.

Gradsko vijeće jednoglasno je donijelo odluku da se 19. rujna proglasi Danom branitelja Grada Novog Marofa.

U konzultacijama i dogovoru s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje djeluju na području Grada Novog Marofa, predlažem da se Danom branitelja proglasi 19. rujna, kao dan oslobođenja velikog vojnog skladišta Varaždin Breg – Banjšćina, u kojem su ključnu i odlučujuću ulogu imali upravo hrvatski branitelji s područja tadašnje Općine Novi Marof – pojasnio je prijedlog Jenkač koji je potom dobio jednoglasnu potporu vijećnika.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM