Skupština DVD-a Tuhovec: „Imperativ je odgoj budućih mladih vatrogasaca“

Objavljeno 03. 04. 2019.U subotu, 30. ožujka, održana je redovnu izborno-izvještajnu sjednicu Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhovec.

Kako je rečeno na Skupštini, članovi DVD-a Tuhovec tijekom 2018. godine intervenirali su ukupno sedam puta s 38 vatrogasaca za što je utrošeno 82 radna sata. No, kada se aktivnostima pribroje i ostala operativna, preventivna i natjecateljska djelovanja, u prošloj godini su članovi tuhovečkog DVD-a odradili čak 4079 radnih sati.

– Jednoglasno smo se složili da je imperativ odgoj budućih mladih vatrogasaca u narednom razdoblju. Nabavka novog kombi vozila, kupovina jedne čestice zemljišta od strane Grada Varaždinskih Toplica i druge od strane našega Društva u svrhu osiguranja uvjeta za rad s vatrogasnim podmlatkom i vatrogasnom mladeži, bilo je od iznimne važnosti. Pred svima nama je i izazov nabavke sve potrebne opreme za uvježbavanje podmlatka i mladeži – istaknuo je Marko Plišo, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhovec.

Danas DVD Tuhovec broji 135 aktivnih i pomažućih članova, od kojih je čak 45 iz redova podmlatka i mladeži.

– Upravo ta brojka ulijeva nadu pa ne čudi što su naše brojne aktivnosti usmjerene upravo prema najmlađim članovima. Vatrogasna zajednica Grada Varaždinskih Toplica, Grad Varaždinske Toplice i Varaždinska županija prepoznali su vrijednost tog projekta, te su Društvu u 2018. godini pružili ogromnu financijsku potporu. Riječ je o potpori koja nije pružena samo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Tuhovec, članstvu Društva nego i cjelokupnoj društvenoj zajednici – dodao je zapovjednik Plišo.

Društvo je iznimno aktivno i na natjecateljskom planu. Muške A i B desetine osvojile su 2. i 3. mjesto na gradskom natjecanju. Uspješne su bile desetine podmlatka gdje su djeca muška i ženska osvojila prvo mjesto, a mladež muška 2. mjesto na istom natjecanju. Svakako treba istaknuti 2. mjesto na 18. memorijalu Kruno Modrić, 5. mjesto na XX. Kupu Grada Novog Marofa, ali i nastupe na 19. kupu Gornjeg Kućana, Kupu Remetinca, Vatrogasnim igrama u Leskovcu te brojne druge.

U 2018. godini kupljeno je kombi vozila Renault trafic, nove cijevi, vatrogasna brentača za mladež, trofazni generator električne struje, dvije ručne radio stanice, stacionarna radio stanica, kao i 17 svečanih odijela.

U sklopu sjednice Skupštine dodijeljene su i zahvalnice za potporu pri nabavci kombi vozila Gradu Varaždinskim Toplicama i Vatrogasnoj zajednici Varaždinskih Toplica, dok su diplome za zvanje dočasnika primili Mihael Dubovečak, Dino Mikulčić i Zdravko Modrić.

Na sjednici Skupštine kao gosti su sudjelovali Ivica Čičak, zamjenik gradonačelnice Varaždinskih Toplica, Milan Čolja, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada, članovi Mjesnog odbora Tuhovec, kao i predstavnici Športskog nogometnog kluba Polet i vatrogasnih društava s područja Grada.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM