Topličanci odlični na 3. PUŽ-u u školskoj godini 2018./2019.

Objavljeno 30. 01. 2019.25.01.2019. u Srednjoj školi u Ivancu održan je treći od ukupno pet turnira četvrte sezone Pojedinačnog učeničkog županijskog prvenstva u šahu. Nastupilo je 139 djece, od toga 78 na turniru nižih razreda, 54 na turniru viših razreda te 7 na turniru srednjih škola.

Na turniru nižih razreda pobijedio je Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, drugi je bio njegov školski kolega Matija Herceg, a treći Patrik Ježovita iz Lepoglave. Kod djevojčica je 1. mjesto osvojila Paula Friščić iz Ivanca, 2. je bila Mia Jurša iz Varaždinskih Toplica, a 3. Emina Cerjan iz Druškovca.

Dokaz sve jače konkurencije u šahu među učenicima osnovnih škola je podatak da, po prvi puta otkako se igra PUŽ, OŠ A. i I Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica nije osvojila nijednu medalju u konkurenciji viših razreda. Pobijedio je Mateo Pongračić iz Petrijanca, drugi je bio Matej Friščić iz Ivanca, a treći Pavlo Kovaček iz Druškovca. Iako nisu osvojili nijednu medalju, predstavnici OŠ A. i I. Kukuljevića iz V. Toplica ostvarili su odlične rezultate: na 4. mjestu završio je Petar Kanešić, 5. je bio Petar Križanić, 6. Mislav Matkun, 8. Leonard Pokos, a 11. Matej Modrić.

U konkureniji djevojčica sve tri medalje osvojile su učenice PŠ Druškovec. Najbolja je bila Jelena Inkret (ukupno na 9. mjestu), druga je bila njezina sestra Janja (ukupno na 12. mjestu), a treća Marta Maloić Surko (ukupno na 14. mjestu).

Na turniru srednjih škola pobijedio je Hrvoje Hostnjak, učenik Elektrostrojarske škole, Filip Križanić iz Prve gimnazije Varaždin bio je drugi, a treći Luka Hereković iz Elektrostrojarske škole. Najbolja djevojčica bila je Silvija Sever, također učenica Elektrostrojarske škole.

Kompletni rezultati natjecanja, fotografije, ukupni poredak i prijenosi nekih partija mogu se pronaći na web stranici.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM