U jednom danu u župi sv. Martina biskupa u Varaždinskim Toplica kršteno čak sedmero djece

Objavljeno 01. 05. 2019.Svečano je bilo protekle subote, 27. travnja, u župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Varaždinskim Toplicama. Naime, u samo jednom danu kršteno je čak sedmero djece.

– Riječ je, doduše, o djeci rođenoj prošle godine, a kako su njihovi roditelji izrazili želju da sveti sakrament Krsta  prime upravo te subote, učinili smo to u isto vrijeme za svih sedmero mališana. Svi smo se okupili oltara kao jedna velika obitelj. Crkva je bila ispunjena i bilo je uistinu predivno. Sakramentom krštenja primili su krsnu milost, po kojoj se u njima nastanilo Presveto Trojstvo. Dobili su dar vjere, nade i ljubavi te milost da mogu sve ovo cijeniti i uz pomoć roditelja, kumova i kršćanske zajednice to živjeti – rekao je toplički župnik, vlč. Stjepan Mostečak.

I ovaj čin je dokaz da demografske mjere koje Grad Varaždinske Toplice provodi, daju rezultate. Veće naknade za novorođenčad, sufinanciranje boravka u dječjim vrtićima, financiranje produženog boravka u osnovnoj školi, studentske stipendije i drugo, samo je dio aktivnosti koje Grad provodi kako bi olakšao život djeci, mladima i njihovim obiteljima.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM