Učenici Srednje škole Novi Marof sudjelovali na državnom natjecanju “Ponos domovine” u Zagrebu

Objavljeno 09. 04. 2019.Nakon osvojenog 1. mjesta na međužupanijskom natjecanju „Ponos domovine“, učenici Srednje škole Novi Marof sudjelovali su od 4.-6. travnja  na državnom natjecanju, koje se održalo na „Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Ekipu koja je sudjelovala u finalu činili su Lucija Žeželić, Magdalena Ratković i Filip Gaća te mentor Dominik Benjak. Učenici su se natjecali u testu znanja, u kojem su najviše bile zastupljene teme iz Domovinskog rata, ali i ostale teme iz hrvatske povijesti, geografije, umjetnosti, književnosti, religije, sporta, gospodarstva i politike.

Osim testa, učenici su izlagali i projektni zadatak o Dragutinu Gorjanoviću Krambergeru i otkriću krapinskog pračovjeka te se natjecali u šest sportskih disciplina: trčanje na 1000 m, sprint na 80 m, streljaštvo, skok u dalj, biciklistički poligon i slobodna bacanja na koš.

Od 12 ekipa, u gotovo izjednačenom poretku učenici su osvojili 7. mjesto, ali treba naglasiti da su bili najbolji u streljaštvu te su u ukupnom poretku svih sportskih disciplina zauzeli  2. mjesto.

Nakon što je prošle godine Srednja škola Novi Marof osvojila titulu „Ponos domovine 2018.“, ove godine je ta čast pripala ekipi Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM