Varaždinske Toplice neće povećavati porezni paušal za privatne iznajmljivače

Objavljeno 17. 01. 2019.Grad Varaždinske Toplice neće povisivati iznos paušalnog poreza za privatni smještaj te će on i dalje iznositi 150 kuna. Ovu odluku gradonačelnica Dragica Ratković iznijela je na sastanku s vlasnicima kuća za odmor, apartmana i drugih vrsta privatnog smještaja.

Naime, izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak definiran je i novi način određivanja paušalnog poreza za privatni smještaj, kuća za odmor i apartmana po krevetu, odnosno, smještajnoj jedinici u kampu za 2019. godinu.

Prema odredbama tog Zakona, svako predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave, a u ovom slučaju je to Grad Varaždinske Toplice, moraju obavezno donijeti odluku do 31. siječnja 2019. godine kojom će propisati visinu paušalnog poreza, a koja ne može biti manja od 150 kuna kao niti veća od 1500 kuna.

– Razvoj turističke ponude i potencijala nije moguć, ako ih ne prate i smještajni kapaciteti. Stoga su nam mali pojedinačni iznajmljivači izuzetno važni. Povećanje paušala ne bi stvorilo značajniji priljev novaca u gradski proračun, dok bi s druge strane uzrokovalo dodatni namet već ionako preopterećenim privatnim iznajmljivačima, koji predstavljaju temelj razvoja turističke ponude Grada Varaždinskih Toplica. Zadržavanjem postojećeg iznosa paušala od 150 kuna doprinosimo razvoju našega turizma – zaključila je gradonačelnica Ratković nakon sastanka.

Da u Gradu nisu donijeli ovu odluku i o tome obavijesti Poreznu upravu, automatizmom bi se odredio novi iznos paušala od 750 kuna.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM