Vincekovo u Varaždinskim Toplicama: druženje, smijeh i pjesma na tradicionalnom pohodu po topličkim bregima

Objavljeno 21. 01. 2019.Tišinu snijegom okovanih topličkih brega zamijenili su protekle subote smijeh i pjesma, koji su još jednom ispunili bogati program tradicionalnog druženja uz Vincekovo u Varaždinskim Toplicama u organizaciji Udruge vinogradara i voćara sv. Martin.

Ove godine domaćin ceremonije je bio član Udruge Dragutin Kranjčec. A kako i dolikuje pravome domaćinu, svoje je goste počastio slasnim gulašom i kotlovinom, kao i drugim domaćim delicijama uz nezaobilaznu vrhunsku vinsku kapljicu. Veselom društvu pridružila se i gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković, dok su za glazbeni dio programa bili zaduženi veseli dečki iz Tamburaškog sastava „ex Fakini“.

Ono što je organizatore, topličku vinogradarsku i voćarsku Udrugu posebno razveselilo je veći broj mladih koji su se priključili proslavi Vincekova. Dokaz je to da zanimanja za vinogradarstvo i podrumarstvo u topličkom kraju ne nedostaje, baš kao niti za tradicionalne vinske fešte poput Vincekova.Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacima Pošalji na email


KomentariVezane vijesti

Najčitanije
Radio Novi Marof Uživo Slušajte radio uživo
Radio Novi Marof Uživo

Pon-Pet od 09:00

PRIJEPODNE S JURJEM GALINOM

Svaki dan u 12:00

INFORMATIVNI PROGRAM

SVAKI DAN 0-24

GLAZBENI PROGRAM